Nya solglasögon med skärpa

Hej fiskevänner,

Har under en lång tid längtat efter havsfiske och nu mina vänner är det äntligen dags att packa ner alla fiskeprylar och ge mig iväg till Teneriffa för att fiska från båt under 4 dagar. Jag har bokat resan ner till Teneriffa med flyg och kommer ha två dagar på plats innan det är dags att mönstra på vår 28 fots båt som blir hem för 4 hängivna fiskare under de kommande dagarna. Under dagarna kommer vi att växla mellan trolling och bottenfiske och hoppas på att kunna dra upp tonfiskar, Marlins och Dorados, en art som är vanligt förekommande i de kanariska vattnen. Har man en sådan dag när alla stjärnorna står rätt så kanke även en haj kan fastna på kroken, vilken upplevelse det skulle vara!

Gällande utrustning så är jag mer eller mindre klar med alla inköp som jag kände mig “tvingad” till att köpa in. Mitt senaste inköp blev ett par helt fantastiska solglasögon specialanpassade för sportfiske med polariserat glas  och dessutom slipade för mitt brytningsfel. De är inte bara riktigt praktiska och skarpa utan så snygga att de fungerar bra att ha på stan också. Det innebär att jag bara behöver ha med mig ett par glasögon på resan och ett par extra fiskedrag  kan därmed slinka med i packningen. Enligt återförsäljaren så är de dessutom tåliga och så resistenta mot repor som ett slipat glas kan vara, imponerande minst sagt! Jag skall försöka bifoga lite bilder på mig själv med de nya glasögonen på så får ni bedöma själva vad ni tycker.

Nu måste jag packa det sista. Jag hör av mig med en uppdatering nerifrån sydligare breddgrader. 

Tills dess, ta hand om er!